(+30) 2467503971 (+30) 6944792130 kastoriaoutdoors@gmail.com
 DSC0092

«ΣΧΟΛΗ CANOE/KAYAK 2018»

Η Kastoria Outdoors διοργανώνει την

«ΣΧΟΛΗ CANOE/KAYAK 2018»

Η σχολή απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες.

Τα μαθήματα της σχολής θα ξεκινήσουν την Κυριακή 17-Ιουνίου-2018 και  θα γίνονται στη λίμνη Ορεστιάδα της Καστοριάς.

Βασικός στόχος της σχολής είναι να δώσει την ευκαιρία και τη δυνατότητα σε όλους, ανεξαρτήτου ηλικίας και φυσικών ικανοτήτων, να μπορέσουν να μπούνε στην αγκαλιά της πανέμορφης λίμνης μας και να ζήσουν την εμπειρία του καγιάκ!

 

Το προπονητικό προϊόν που έχουμε δημιουργήσει, προωθεί τον αθλητισμό σε συνδυασμό με την παροχή γνώσεων γιατί πιστεύουμε ότι ο αθλητής δεν πρέπει να είναι ένα εκτελεστικό προϊόν αλλά να διαθέτει τουλάχιστον τις βασικές γνώσεις επάνω στο αντικείμενό του ώστε η άθλησή του να γίνετε ακόμα πιο σωστά, εποικοδομητικά και ολοκληρωμένα.

Επίσης, το πρόγραμμα της σχολής φροντίζει να αναδεικνύεται η αξία της κοινωνικότητας του ατόμου, μιας και όλοι η αθλητές μας εντάσσονται και λειτουργούν μέσα σε μία κοινωνική ομάδα.

Ενίσχυση στοιχείων του χαρακτήρα όπως η ομαδικότητα, είναι δεδομένα και αδιαμφισβητήσιμα για τη σχολή μας (μαθαίνω να συνεργάζομαι με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, να ενδιαφέρομαι και να συνεισφέρω για αυτά και την ασφάλειά τους).

Ακόμη ένας στόχος μας είναι η ενίσχυση της υπευθυνότητας, μιας και ο κάθε αθλητής αναλαμβάνει όλο και περισσότερους ρόλους καθώς προχωράει μέσα στους εκπαιδευτικούς κύκλους της σχολής.

 

Όλα αυτά όμως θέλουμε, και το κάνουμε πραγματικότητα, να τα παρέχουμε  στους αθλητές και φίλους μας με όχημα τη ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ, κάτι που κατέχει πρωταρχικό ρόλο στη φιλοσοφία του προπονητικού προγράμματός μας!

Η σχολή Canoe/Kayak έχει ως τελικό στόχο να σε κάνει ν’ αγαπήσεις το φυσικό περιβάλλον και κατ’ επέκταση την Καστοριά, να σε ενεργοποιήσει, να σε σηκώσει από τον καναπέ, να πάρει τα μάτια σου από το κινητό και να σε κάνει να βγεις στο απύθμενα όμορφο φυσικό περιβάλλον που σε περιβάλλει, να γυμναστείς και να διασκεδάσεις μέσα σε αυτό!

Τι πιο ωραίο λοιπόν από το να γυμναστείς διασκεδάζοντας μέσα στο υγρό στοιχείο-μέσα στη λίμνη μας!!!

 

 

 

Θέλουμε να φέρουμε σε επαφή όσο το δυνατόν περισσότερους από εσάς με τον υγρό στίβο και ιδιαίτερα με το άθλημα του κανό/καγιάκ.

Ένα άθλημα που μας βοηθάει να γραμμώσουμε το πάνω μέρος του σώματός μας.
Τραβώντας το κουπί κόντρα στο νερό πετυχαίνουμε μέγιστη αντίσταση χωρίς τραυματισμούς. Με αυτή την άσκηση γυμνάζουμε τους ώμους, τους τρικέφαλους, τους δικέφαλους, την πλάτη, τους κεντρικούς και πλευρικούς κοιλιακούς και τον κορμό μας.

Στα  πλαίσια της σχολής οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα, εκτός από την απολαυστική και διασκεδαστική προπόνησή τους, να διδαχτούν όλα όσα χρειάζονται για να μπορούν να κινηθούν με απόλυτη ασφάλεια στο νερό, γνωρίζοντας τον σωστό τρόπο διαχείρισης και πλεύσης του σκάφους.

 

 

 

Παράλληλα θα παρέχονται και γνώσεις Αυτοδιάσωσης-Διάσωσης και Πρώτων Βοηθειών.

Όλα αυτά τα εφόδια είναι απολύτως ικανά να σε κάνουν να αγαπήσεις το νερό, να νοιώσεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, απόλυτη ασφάλεια και σιγουριά.

Ακόμα και αν επιθυμήσεις να δοκιμάσεις την πρώτη σου εξόρμηση με monoraft ποταμού (solo κατάβαση),  χωρίς να έχεις την ανάγκη έμπειρου οδηγού που να κατευθύνει το σκάφος σου, θα είσαι απόλυτα προετοιμασμένος!
Φυσικά η συγκεκριμένη σχολή μπορεί να θεωρηθεί και ως προθάλαμος εισαγωγής σου σε οποιαδήποτε σχολή kayak  κλειστού τύπου όπως sea kayak, whitewater kayak, κ.α.

Ωστόσο, υπάρχουν και τα οφέλη στην ψυχική διάθεση: Είναι σαν να κάνουμε διαλογισμό.  Μέσα σε ένα κανό-καγιάκ, μερικά μόλις εκατοστά πάνω από το νερό, βρισκόμαστε στο ιδανικό σημείο για να απολαύσουμε και να γίνουμε ένα με το υγρό στοιχείο, να ξεφύγουμε εντελώς από την καθημερινότητα και να χαλαρώσουμε εντελώς. Το καγιάκ μας χαρίζει μια μοναδική αίσθηση ελευθερίας.

Εάν θέλεις λοιπόν να βάλεις στη ζωή σου την εμπειρία ενός συναρπαστικού αθλήματος, δεν έχεις παρά να έρθεις μαζί μας!

Κάθε εκπαιδευτικός κύκλος της σχολής είναι μηνιαίος, εντός του οποίου πραγματοποιούνται οχτώ (8) μαθήματα,  άσχετα με το πόσα θα καταφέρει ο κάθε αθλητής  να παρακολουθήσει λόγο προσωπικών του υποχρεώσεων/κωλυμάτων.
Οι προπονήσεις θα γίνονται από τον εκπαιδευτή canoe/kayak της Βρετανικής Ομοσπονδίας κ. Γεώργιο Πισμίρη.

Όσοι αθλητές πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε εκπαιδευτικού κύκλου  και όχι στην έναρξή του, θα χάνουν την εκπαιδευτική ύλη της σχολής που έχει παραδοθεί μέχρι την εγγραφή τους, χωρίς όμως να χάνουν μαθήματα/εκπαιδευτικές ώρες.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν και ο κόσμος του Canoe/Kayak σε περιμένει!!!

 

 

 

Για πληροφορίες και εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με οποιονδήποτε από τους παρακάτω τρόπους:
– τηλ.: 2467503971
– κιν.: 6944792130 (κ. Γιώργος)
– Email: kastoriaoutdoors@gmail.com

– Η σχολή προπληρώνεται.
Λόγο περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί  αυστηρά σειρά προτεραιότητας εγγραφών.
Καμία εγγραφή δε θεωρείτε οριστικοποιημένη, εφόσον δεν έχει προεξοφληθεί ο εκπαιδευτικός κύκλος.

– ΠΡΟΣΟΧΗ:  Όσοι παλαιότεροι αθλητές, έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς  οποιονδήποτε Εκπαιδευτικό Κύκλο της Σχολής, θα πρέπει κατά την εγγραφή τους να δηλώσουν αν επιθυμούν να συνεχίσουν σε εκπαιδευτικό κύκλο ανώτερου επιπέδου ή να συνεχίσουν σε κάποιον εκπαιδευτικό κύκλο από αυτούς που ήδη έχουν αποφοιτήσει.

…και για όσους από εσάς δε βολεύει το πρόγραμμα της σχολής, σας ενημερώνουμε ότι από αυτή τη χρονιά υπάρχει η δυνατότητα παράδοσης PERSONAL μαθημάτων σε όποιον επιθυμεί να αποκτήσει ταχύτερα και κάτω από στενή προπονητική επίβλεψη, ολοκληρωμένες και πιο εξειδικευμένες γνώσεις στα σπορ του  KAYAK, S.U.P. και CANOE   Flat/Sheltered Water.

…ραντεβού στο νερό…
Σ Α Σ     Π Ε Ρ Ι Μ Ε Ν Ο Υ Μ Ε     Ο Λ Ο Υ Σ ! ! !